nieuws

Start herontwikkeling Museumkwartier Vlaardingen

Projectontwikkeling

De gemeente Vlaardingen en gebiedsontwikkelaar BPD hebben de intentieovereenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van het Museumkwartier.

Start herontwikkeling Museumkwartier Vlaardingen

Het vormt de start van een gezamenlijk haalbaarheidsonderzoek naar herontwikkeling van monumentale panden aan de Westhavenkade en Vetteoordskade en de realisatie van een nieuw stedelijk woonmilieu in de wijk VOP.

De komende periode wordt onderzocht op welke wijze een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu gerealiseerd kan worden met behoud van het historische karakter. De monumentale pakhuizen en kantoren aan de Westhavenkade en Vetteoordskade worden gerestaureerd en krijgen een nieuwe functie, zoals appartementen en/of voorzieningen. Voor de niet-monumentale panden zal onderzocht worden of renovatie haalbaar is.

Op het binnenterrein achter de Westhavenkade komen na het bouwrijpmaken nieuwe woningen in verschillende segmenten. Dit voorjaar is er gestart met het verwijderen van de oude loodsen achter de Westhavenkade en Vetteoordskade.

In opdracht van gebiedsontwikkelaar BPD werkt projectontwikkelaar Kikx Development sinds 2016 aan het transformatieplan voor het Museumkwartier. In 2020 verwachten BPD en Kikx te kunnen starten met de nieuwbouw. De restauratie van historische panden start eerder.

Reageer op dit artikel