ERA Contour ontwikkelt 105 woningen in Hof van Bilthoven

ERA Contour ontwikkelt 105 woningen in Hof van Bilthoven

TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelt in het nieuwe woongebied Hof van Bilthoven in Bilthoven 105 eengezinswoningen: 72 koopwoningen en 33 sociale huurwoningen.

Op 29 november  start de verkoop van de eerste fase van 30 koopwoningen.

Het Hof van Bilthoven is ontworpen door Bureau 070. De verkoop van de eengezinswoningen loopt via Burgersdijk Makelaars. Woningcorporatie Woonstichting SSW is verantwoordelijk voor de verhuur van de sociale huurwoningen.

Het project krijgt zes verschillende woningtypes. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en is duurzaam uitgerust. Zo is elke woning straks volledig gasloos en standaard voorzien van twee of drie zonnepanelen op het dak. De koopwoningen bestaan uit drie woonlagen en hebben een woonoppervlakte die varieert van 123 tot 159 m2.

ERA Contour verwacht in juli 2019 te starten met de bouw van het eerste veld met huurwoningen. De bouw van de eerste koopwoningen start in oktober 2019. De verwachting is dat de woningen in 2020 worden opgeleverd.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.