nieuws

CBRE gaat opdrachtgevers inspireren in voormalige garage

Projectontwikkeling

De internationale vastgoedadviseur CBRE opent begin 2019 zijn zevende vestiging in Nederland aan de Anthony Fokkerweg 15 in Amsterdam. Het vijftig jaar oude garagepand wordt een broedplaats van innovatie.

CBRE gaat opdrachtgevers inspireren in voormalige garage
Anthony Fokkerweg 15, Amsterdam

Met de opening van het nieuwe kantoor slaat CBRE een nieuwe weg in: het bedrijf laat medewerkers op een nieuwe manier samenwerken met klanten. Het pand ligt op een steenworp afstand van het huidige hoofdkantoor in kantoorgebouw Symphony aan de Gustav Mahlerlaan.

De voormalige Peugeot-garage ligt pal langs de A10-west op het bedrijventerrein De Schinkel. Het pand met grauwe grindplaatgevel in eigendom bij de Caransa Groep meet zo’n 4.500 m2 en ondergaat nu een transformatie tot inspiratielocatie waar vastgoedadviseurs intensief zullen samenwerken met opdrachtgevers en partners.

Het pand wordt een levend laboratorium waarin de nieuwste inzichten op het gebied van samenwerking, kantoortechnologie, gezondheid en duurzaamheid zijn verwerkt. ‘Ook na de opening zullen wij de technologie blijven upgraden. Daarover hebben wij afspraken gemaakt met verschillende leveranciers’, vertelt algemeen directeur Rudolf de Boer van CBRE. Na de renovatie krijgt het pand de naam The Core.

Rudolf de Boer

Rudolf de Boer

‘We zijn nu aan het bouwen en innoveren tegelijk. Bij ons hoofdkantoor waren de plannen al af toen we gingen bouwen. In de afgelopen zeven jaar is ons inzicht in het functioneren van kantoren en hoe mensen samenwerken sterk gegroeid. Die inzichten willen wij in ons nieuwe pand zichtbaar maken’, zegt De Boer. Eigenaar Caransa Groep neemt de veranderingen aan het casco voor zijn rekening, het overige doet CBRE zelf.

Gezondheid staat voorop

Op het gebied van smart-office wordt het pand ingericht met de nieuwste technologie. Met de CBRE360-app kunnen werknemers alles rond hun werkplek instellen en regelen. Bij alles staat de gezondheid, welzijn en productiviteit van het personeel voorop. Zo krijgt het pand biodynamische verlichting.

Ook na de opening zullen wij de technologie blijven upgraden

Hierbij worden inzichten over de gezonde werkplek gebruikt uit het Healthy Offices-onderzoek, een samenwerking met de Universiteit Twente. CBRE mikt voor het pand op de hoogst haalbare Well-certificering, Platinum. Op het terrein van duurzaamheid gaat het bedrijf voor de hoogst haalbare Leed-certificering voor de voormalige garage, Gold.

In korte tijd antwoorden

Volgens CBRE is intensieve samenwerking met klanten en relaties één van de belangrijkste trends in de kantooromgeving. De verschillende zones in The Core faciliteren deze nieuwe werkwijze. Zo wordt in het Client Lab tijdens zogeheten Creative Camps in teams van CBRE-medewerkers van uiteenlopende disciplines in korte tijd de vragen van klanten beantwoord. ‘Maar wij organiseren er ook events voor kennisdeling om de vastgoedsector te helpen zich beter te ontwikkelen.’ Daarnaast bestaat The Core uit de Werkplaats, de Focus zone en het Café.

De keuze voor een zevende vestiging – naast het hoofdkantoor had CBRE al vestigingen in Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle – is ingegeven door de groei van de organisatie. ‘We zijn in het hoofdkantoor gegroeid naar honderd procent bezetting. Daar willen wij wat lucht creëren’, zegt De Boer. ‘Maar bovenal wilden we een nieuw, innovatief kantoor dat het ontwerp van toekomstige werkomgevingen faciliteert.’

Locatie-onafhankelijk werken

CBRE houdt het kantoor op de Zuidas aan. ‘Ook vanaf dit kantoor blijven teams deels opereren, hoewel wij locatie-onafhankelijk werken. Elke medewerker is in principe overal in het land welkom.’ Uiteindelijk zal de opzet van The Core in alle vestigingen van het bedrijf worden uitgerold. In Symphony trekt CBRE zich terug op één vloer. ‘De overige meters geven wij terug.’

Waarom kiest CBRE specifiek voor het bedrijventerrein De Schinkel? ‘De Schinkel maakt de komende jaren een belangrijke ontwikkeling door en ligt tussen de Zuidas en de Riekerpolder. Er gaat hier de komende jaren heel veel veranderen.’

Bekijk hier een videoimpressie (2.33) van het pand.

Foto's

Reageer op dit artikel