Frame Vastgoed ontwikkelt Porsche-complex in Rotterdam

Frame Vastgoed ontwikkelt Porsche-complex in Rotterdam
Porsche Centrum Rotterdam aan de A20 in de Rotterdamse Spaanse Polder

Frame Vastgoed heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met Pon Luxury Cars voor een nieuwe vestiging van Porsche Centrum Rotterdam aan de A20 in de Rotterdamse Spaanse Polder.

Frame zal naar verwachting in november 2018 starten met de werkzaamheden voor de verbouwing van het circa 16.500 m2 grote gebouw. De opening van het gebouw met de nieuwe showrooms van de luxe automerken wordt in het vierde kwartaal van 2019 verwacht. In het gebouw komen ook exclusieve showrooms voor twee Bentley en Lamborghini, twee andere luxe automerken van Pon Luxury Cars.

Porsche Centrum Rotterdam zal de huidige locatie aan de Autostrada verlaten. Frame is al geruime tijd eigenaar van de locatie langs de A20. Paul John de Jong, directeur Ontwikkeling bij Frame: ‘Het afronden van deze overeenkomst is voor ons de definitieve erkenning van onze visie voor deze plek. Wij herkennen ons in het ondernemerschap van Pon om deze locatie op een vooruitstrevende manier aan te pakken. Wij zijn hier heel trots op en verwachten dat het een enorme impuls voor het gebied zal zijn. Een gebied waar wij langjarig in investeren.’ Frame ontwikkelt veel projecten in Rotterdam, waaronder retail, woningen en een hotel bij de Rijnhaven.

De komst van Pon Luxury Cars naar de Spaanse Polder is een volgende belangrijke stap voor de opwaardering van dit gebied. Gebiedsmanager Spaanse Polder, Jean-Paul Andela, reageert dan ook zeer verheugd namens de gemeente Rotterdam: ‘De keuze van Pon voor deze locatie is voor ons een bevestiging van de aanhoudende inspanningen van de gemeenten Rotterdam en Schiedam en betrokken ondernemers om het huisvestingsklimaat van de Spaanse Polder op het niveau te brengen dat het verdient.’

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.