Timpaan ontwikkelt 300 gasloze woningen

Timpaan ontwikkelt 300 gasloze woningen
Nieuw Waard in Heerhugowaard

Ontwikkelaar Timpaan heeft een intentieovereenkomst getekend met Klimaatgarant voor de jaarlijkse realisatie van 300 gasloze woningen.

Het gasloze energieconcept van Klimaatgarant wordt reeds in een tweetal projecten van Timpaan gerealiseerd, te weten Nieuw Waard in Heerhugowaard en Het Gemaalhuis in Hoofddorp. In de intentieverklaring is opgenomen dat Timpaan en Klimaatgarant deze samenwerking willen uitbreiden. Klimaatgarant is leverancier van duurzame energieconcepten.

Timpaan verwacht vanaf 2019 jaarlijks 300 woningen met Klimaatgarant te ontwikkelen en Klimaatgarant geeft aan deze woningen te kunnen voorzien van een energieconcept tegen marktconforme (lease)voorwaarden. Dit energieconcept bestaat uit een grondgebonden warmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning en warmteterugwinning uit douchewater. Klimaatgarant verleent een energieprestatiegarantie van 25 jaar aan de bewoners.

De volgende projecten waarin Timpaan en Klimaatgarant samen gasloze woningen realiseren gaan binnenkort in verkoop: De Kleine Weelde te Uithoorn en De Tuinen van Ursem.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.