nieuws

Rijnhaven Rotterdam krijgt tot 1.200 woningen

Projectontwikkeling

De Rijnhaven in Rotterdam moet een aantrekkelijk woongebied worden met 800 tot 1.200 woningen, horeca, een strand en een stadspark van zeker zes hectare. Dat is de ambitie van het college van burgemeester en wethouders.

Rijnhaven Rotterdam krijgt tot 1.200 woningen
Rijnhaven Rotterdam

Dat meldt Rotterdam in een persbericht. Om de plannen te verwezenlijken moet de haven deels worden gedempt. Daarmee zou volgend jaar begonnen kunnen worden. De Rijnhaven is te vinden tussen de Wilhelminapier (Kop van Zuid) en Katendrecht. De haven werd tussen 1887 en 1893 aangelegd. Het is was een van de eerste havens waar overslag van goederen van schip op schip plaats had.

De havenfunctie is al lang verdwenen. De Rijnhaven is nu een grote open ruimte die kansen biedt om er een woongebied van te maken. ‘Hier komen heden en verleden samen: het oude Rotterdam met zijn havens en het nieuwe Rotterdam, de dynamische kosmopolitische stad’, schetst het college van B&W. KCAP heeft eerder al plannen ingediend voor een drijvend park in de haven.

De woningen komen langs de Posthumalaan waarmee deze in een echte centrumboulevard verandert. Hoeveel woningen er uiteindelijk komen is onderwerp van onderzoek en de marktconsultatie die na de zomer begint. Ook zal de toekomstige parkeerbehoefte worden onderzocht, zodat potentiële tekorten aan parkeerplaatsen in de omgeving opgevangen kunnen worden.

Het stadsbestuur hoopt dat marktpartijen de ambitie gaan waarmaken en de plannen voor het gebied gaan ontwikkelen. Het streven is om in 2021 met de aanleg van het park en de bouw van de woningen te beginnen. Frame Vastgoed is een van de eerste ontwikkelaars die een woningproject in het Rijnhavendistrict realiseert.

Reageer op dit artikel