nieuws

Nieuwbouw DuPont op Leiden Bio Science Park

Projectontwikkeling

Bouwconcern Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Bio Science Park in Leiden. Het pand, waarvan de bouw eind 2018 begint, beslaat 7.250 m2.

Nieuwbouw DuPont op Leiden Bio Science Park
DuPont Industrial Biosciences op het Bio Science Park in Leiden

Dat laat Dura Vermeer weten. De oplevering staat gepland voor januari 2020. Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame Breeam Excellent-pand. In het nieuwe gebouw van DuPont worden verschillende functies ondergebracht, waaronder een onderzoekslaboratorium.

Het ontwerp is van van Ector Hoogstad Architecten. Het nog te bouwen pand wordt de thuisbasis van het Europese hoofdkantoor van DuPont Industrial Biosciences. In het pand in Leiden wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht.

Eerder leverde het bouwbedrijf het Genmab Research Center in Utrecht op, een van de eerste Breeam Excellent laboratoria van Nederland. In Eindhoven leverde het Differ op, dat volledig samen met de gebruikers is ontwikkeld.

Reageer op dit artikel