nieuws

Dura Vermeer levert Genmab Utrecht Science Park op

Projectontwikkeling

Dura Vermeer heeft het Genmab Research & Development Center is het Utrecht Science Park opgeleverd aan investeerder Kadans Science Partner.

Dura Vermeer levert Genmab Utrecht Science Park op
Genmab-Utrecht-Science-Park

Het gebouw aan de Yalelaan huisvest de onderzoeksfaciliteit voor het internationaal, beursgenoteerd biotechnologiebedrijf Genmab. Hier wordt onderzoek gedaan en gewerkt aan de ontwikkeling van therapeutische antistoffen, met name voor de behandeling van kanker. Het Genmab Research & Development Center bestaat verder uit een ondergrondse parkeergelegenheid, kantoren, laboratoria en faciliterende ruimtes voor studie en onderzoek.

Het gebouw met een oppervlakte van 11.250 m2 kenmerkt zich door een groot glazen atrium dat de twee panddelen verbindt. In het science café wordt kennis uitgewisseld tussen Genmab, het bedrijfsleven en andere wetenschappers binnen het Utrecht Science Park en daarbuiten. Genmab verwacht dat de medewerkers eind november hun intrek kunnen nemen in het door Cepezed architecten ontworpen en ingerichte gebouw.

Samen met Cepezed en in nauwe samenspraak met Genmab heeft Dura Vermeer voor eigen risico en rekening het gebouw ontwikkeld en gerealiseerd. De onderzoeksfaciliteit is met een Breeam Excellent-certificaat bijzonder duurzaam. Op het dak ligt 300 m2 aan zonnepanelen, in de bodem een warmtekoudeopslag-installatie, in de kelder elektrische autolaadpalen en het ventilatiesysteem doet zelfstandig CO2-metingen.

Kadans Science Partner noemt het gebouw ‘een prachtige aanvulling op de huidige portefeuille’, dankzij Genmab als huurder, de locatie en het duurzame karakter van de onderzoeksfaciliteit. De aankoop past bovendien bij de ambitie om duurzame gebouwen met kennisintensieve gebruikers toe te voegen aan de portefeuille.

Reageer op dit artikel