nieuws

AM realiseert aardgasvrij woningproject Almere Haven

Projectontwikkeling

AM en Ballast Nedam Development zullen in Almere Haven 35 ruime rijwoningen en zestien twee-onder-een-kapwoningen realiseren. Alle woningen worden aardgasvrij en energieneutraal ontwikkeld.

AM realiseert aardgasvrij woningproject Almere Haven
woningen in project Larense Veld in Almer

Het project in nieuwbouwwijk Larense Veld sluit aan bij de duurzaamheidsambitie van de gemeente Almere. Uit onderzoek van ontwikkelingscombinatie V.O.F. De Vijfde Stad, waarin AM en Ballast Nedam samenwerken, blijkt dat 75 procent van de respondenten de woningen zonder gasaansluiting wil laten uitvoeren. De ontwikkelingscombinatie gaat naar aanleiding van het onderzoek de hele wijk Larense Veld gasloos en energieneutraal ontwikkelen.

Wethouder Tjeerd Herrema: ‘Almere zonder aardgas is een behoorlijke uitdaging. Een groot project als Larense Veld bewijst dat het ook gaat lukken. Ik vind het fantastisch om te zien dat de potentiële bewoners de plannen juist aantrekkelijk vinden omdat er is gekozen voor aardgasvrij.’ De woningen worden gebouwd in de populaire stijl van de jaren dertig. De verkoop start medio april 2018.

Reageer op dit artikel