nieuws

Rising Star: Jonathan Karman

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Jonathan Karman van Booking.com.

Rising Star: Jonathan Karman
Jonathan Karman

Naam: Jonathan Karman

Leeftijd: 30 jaar

Opleiding: Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam

Ik ben: Project Manager Real Estate bij Booking.com

Waarom vastgoed: Waarom niet?

Het mooiste vastgoedobject:  De Booking.com campus die op dit moment gebouwd wordt op het Oosterdokseiland in Amsterdam. Het exterieur ontwerp van UN Studio is gaaf en eigentijds. Daarnaast hebben wij c.a. 10 architectenbureaus van over de hele wereld delen van het interieur laten ontwerpen wat het uniek maakt.

Het lelijkste vastgoedobject: Het gaat er niet altijd om hoe iets er uit ziet, het gaat er om wat er in zit, of wat er mee gedaan wordt. Neem bijvoorbeeld Rivierstaete, dit gebouw zag er echt niet uit, maar uiteindelijk is er toch iets moois van gemaakt.

Must-see: Tel Aviv, dit is mijn favoriete vakantiebestemming. De combinatie van stad en strand is ideaal. Daarnaast hangt er een goede vibe en struikel je over de goede restaurants, bars en clubs.

Dit zien we allen over het hoofd: Ik wil niet zeggen dat we het allen over het hoofd zien, maar toch merendeel van de Amsterdammers is  in mijn ogen te zuur. Te veel geklaag over toeristen, huisjesmelkers en vuile diesels. Amsterdam is mooi en er mag meer van genoten worden.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals:  Technologie, waaronder data, virtual reality en artificial intelligence. Mooi om te zien dat wij op basis van data verbeteringen doorvoeren in ons werkplekconcept. 

Ik heb het meest geleerd van: Werken, het omgaan met mensen, het oplossen van problemen en het inspelen op behoeftes van de mensen om je heen. Of het nou gaat om pizza’s bakken in een restaurant of het ontwerpen van een high tech campus in hartje Amsterdam.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Mijn netwerk, ik ken altijd wel iemand die ergens iets van af weet, of die denk dat hij of zij ergens iets van af weet.

Mooiste functie in het vastgoed: Wij werken in een klein hecht team en ik zie mijn collega’s als vrienden. Elke dag zijn wij bezig met het ontwikkelen van de beste werkplek voor onze medewerkers overal ter wereld. De combinatie tussen vastgoed en mensen maakt dit de mooiste functie in het vastgoed.

Sociale media: Whatssapp en dan bij voorkeur de groeps-apps van mijn vrienden en voetbalteam.

Favoriete apps: Spotify, Vivino en natuurlijk Booking.com

Laatst bezochte evenement (zakelijk): De Booking Booster finale. Dit is een pitchwedstrijd waarin sustainable tourism startups uit de hele wereld een financiële impuls kunnen krijgen om hun bedrijf te laten groeien. Geweldig om te zien hoe bedrijven bezig zijn met het welzijn van de aarde en de impact die zij hier op kunnen maken. 

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: vrienden, voetbal, vakantie en familie

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: via via

Transportmiddel:  Sinds ik bij Booking.com werk doe ik alles op de fiets. Heerlijk om dooweer en wind door de stad te crossen. Met de locaties van onze kantoren middenin de stad is dit verreweg de meest efficiënte manier van transport.  Voor alles buiten de ring gebruik ik de auto.

Vrijmibo/hangout: Door de weeks eet ik graag een hapje buiten de deur, vaak doe ik dit bij Kip van het Spit/ Renato’s of de Spaghetteria

Op vrijdag hebben wij bij Booking.com de Freaky Friday, do I need to say more?

Foto's

Reageer op dit artikel