Makelaar 'Uitstel van executie' in het zonnetje

Makelaar 'Uitstel van executie' in het zonnetje
Alex van Keulen met bestuurslid wonen Zwany van Brussel-Wiebenga van de NVM

Makelaar en taxateur Alex van Keulen uit Almere, bekend geworden door televisieprogramma 'Uitstel van executie', is net als drie andere leden in het zonnetje gezet door brancheorganisatie NVM.

Van Keulen helpt in het RTL 4-programma Uitstel van executie bij het verkopen van huizen voor eigenaars die in de financiële problemen zijn gekomen. Hij bestiert in het dagelijks leven één van de zestig kantoren die tijdens een recente audit op onderdelen de kwalificatie 'excellent' hebben gekregen. Behalve Van Keulen werden deze week Bea de Bruin Makelaardij uit Leusden, Breunissen Makelaars uit Wageningen en Blijhuis Makelaardij uit Ommen in het zonnetje gezet.

De NVM zet de komende tijd zo’n zestig kantoren in het zonnetje. Deze kantoren hebben tijdens een recente audit op onderdelen de kwalificatie ‘excellent’ gekregen. In drie jaar tijd ontvangen op deze manier alle NVM-leden een bezoek, dat NVM-voorzitter Ger Jaarsma al in een interview in Vastgoedmarkt in januari 2018 aankondigde. Het betreft zogeheten intercollegiale audits.

Kwaliteit van dienstverlening

Sinds 2017 houdt de NVM - aanvankelijk als pilot - een collegiale audit onder haar leden. In willekeurige volgorde worden er kantoren door een auditor bezocht. Daarbij wordt de kwaliteit van de dienstverlening bekeken door een daarvoor speciaal opgeleide NVM-makelaar/taxateur uit een andere regio.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.