nieuws

Arthur van der Wal nieuwe directievoorzitter Syntrus Achmea

Loopbaan

Arthur van der Wal is met ingang van 1 september 2018 benoemd tot directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Hij volgt George Dröge op, die deze functie sinds mei 2017 heeft waargenomen.

Arthur van der Wal nieuwe directievoorzitter Syntrus Achmea
Arthur van der Wal

Van der Wal was ten tijde van de bekendmaking nog directievoorzitter van verzekeraar Movir, onderdeel van Nationale-Nederlanden (NN). Daarvoor heeft hij diverse functies vervuld bij NN en ING, waaronder directeur Institutionele Relaties bij ING Investment Management (nu NNIP), CEO van pensioenuitvoerder AZL en directeur van het Pensioenbedrijf van NN.

Met zijn uitgebreide bestuurderservaring, zijn expertise op het gebied van vermogensbeheer en pensioenen en zijn persoonlijke netwerk bij pensioenfondsen is Van der Wal een welkome aanvulling in het directieteam van Syntrus Achmea.

Syntrus Achmea is Achmea’s investment manager in vastgoed en hypotheken voor pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Met ingang van 1 september 2018 bestaat de directie uit Arthur van der Wal (voorzitter), George Dröge, Cindy Rombouts en Nicole Maarsen.

Met de aanstelling van Van der Wal heeft Syntrus Achmea weer een permanente directievoorzitter, een positie die tijdelijk werd ingevuld na het vertrek van Henk Jagersma per 1 mei 2017. Jagersma werd in februari 2018 aangesteld als stedelijk directeur Ruimte en Economie bij de gemeente Amsterdam.

Reageer op dit artikel