nieuws

Toptalent Rienk de Jong, Senior Acquisiteur Vesteda

Loopbaan

Rienk de Jong, Senior Acquisiteur Vesteda, is één van de vijf genomineerden voor de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018.

Toptalent Rienk de Jong, Senior Acquisiteur Vesteda

Rienk de Jong (32) is sinds 2016 onderdeel van het Acquisitions team van Vesteda. Hij heeft per 1 januari promotie gemaakt tot Senior Acquisiteur.

Met ‘institutionele slagkracht en ondernemerschap’ koopt Vesteda aantrekkelijke huurwoningen in die langjarig renderen in de portefeuille. Dit vraagt om acquisiteurs die ‘allereerst commercieel en sociaal zeer vaardig zijn en zelfstandig kansen kunnen genereren’. Daarnaast is kennis van en ruime ervaring met investment analysis, onderhandelen en contracteren van belang en vraagt de functie om kennis van en affiniteit met ontwerpen, architectuur en stedenbouw, techniek en duurzaamheid.

De Jong weet kansen te genereren en van een kans een project te maken. Hij is scherp op inhoud, commercieel handig, en snapt hoe verschillende vastgoedpartijen denken. Deze jeugdige vastgoedman ‘is sensitief doch duidelijk in het proces, houd einddoel goed voor ogen en heeft een sterk bewustzijn van kwaliteit van vastgoed’. Bovendien lukt het hem goed om de duurzaamheidsambitie van Vesteda concreet handen en voeten geven.

Hij was leading binnen het team bij de verwerving van de eerste Nul op de Meter-eengezinswoningen voor Vesteda en de verwerving van project Punt Sniep in Diemen. Dit authentieke project met 202 appartementen heeft een EPC van -0,107, wordt geheel gasloos en kent tal van maatregelen om sociaal-economische duurzaamheid en groen binnen het project te bevorderen.

De Jong heeft een achtergrond bij Fakton, waar hij ook een snelle groei heeft laten zien van junior consultant tot senior consultant. Hij studeerde Bouwkunde aan de Hanzehogeschool Groningen en behaalde zijn master Vastgoedkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De vijf genomineerden laten de komende maanden zien wat zij aan vakkennis en vaardigheden in huis hebben en of zij beschikken over een goed netwerk in de vastgoedsector. Zij laten van zich horen in blogs op Vastgoedmarkt.nl en gaan online stemmen verzamelen. De eerste debatronde vindt op woensdag 18 april tijdens het Trends Congres van Vastgoedmarkt in Amsterdam plaats.

Lezers en bezoekers van de website kunnen van 27 februari tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees de profielen van alle genomineerden.

Reageer op dit artikel