nieuws

Vijf toppers genomineerd voor Young Talent Award 2018

Loopbaan

De jury van de Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018 heeft vijf kandidaten gekozen. De winnaar ontvangt een trofee en van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) een opleidingscheque.

Uit de voordrachten door lezers van Vastgoedmarkt zijn de volgende kandidaten genomineerd: Marieke Dessauvagie (29), hotel consultant Colliers International; Jos Geurtjens (32), medewerker commercieel beheer Kroonenberg Groep; Rienk de Jong, senior acquisiteur Vesteda; Remco van der Mije (33), head of strategic consultancy corporate solutions JLL; en Tim de Vries (28), consultant office agency Cushman & Wakefield. Zij zullen de komende maanden met elkaar strijden om de titel Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent 2018.

De jury had het dit jaar extra moeilijk door het record aantal aanmeldingen en bovenal de kwaliteit van het aanstormend talent. In de beoordeling zijn aspecten gewogen als vernieuwend, moet het in zich hebben vastgoedman/vrouw van het jaar te worden, visie op de markt en bijdrage aan de ontwikkeling van het vak. Daarnaast speelt de leeftijd een rol. Vergelijkbare prestaties tellen zwaarder op een jongere leeftijd.

De jury bestaat uit: Cuno van Steenhoven, voormalig bestuursvoorzitter DTZ Zadelhoff (voorzitter); Jan Werkman, commercieel directeur Funda; Frank Verwoerd, hoofd research Colliers International (winnaar 2017); en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

De genomineerden zullen de komende maanden laten zien wat zij aan vakkennis en vaardigheden in huis hebben en of zij beschikken over een goed netwerk in de vastgoedsector. Zij laten van zich horen in blogs op Vastgoedmarkt.nl en online stemmen verzamelen. De genomineerden moeten één blog schrijven tot de eerste debatronde op het Trendscongres van Vastgoedmarkt, woensdagmiddag 18 april in de publieke congresruimte van het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Amsterdamse Zuidas. Het onderwerp van de blog is vrij.

Eerste debatronde

Tijdens het Trendscongres zal een debatronde plaatsvinden tussen de vijf genomineerden onder leiding van de juryvoorzitter Cuno van Steenhoven en jurylid Frank Verwoerd. Hiervoor krijgen de genomineerden vijf stellingen die zullen gaan over de toekomst van sector. Voor iedere kandidaat is er een stelling, toegesneden op het eigen vakgebied.

De jury zal na afloop van het debat samen overleggen om tot een cijfer te komen (1/3). De stemming van de aanwezigen van het congres telt ook voor 1/3 mee. Daarnaast heeft de jury voor het congres een cijfer gegeven voor de blog (1/3). Deze drie cijfers samen bepalen welke drie kandidaten er doorgaan.

Slotdebat

In de aanloop naar de finale moeten de drie kandidaten nog een blog schrijven, waarvoor de jury een punt geeft. Het slotdebat vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2018 in de Rai Amsterdam op donderdag 7 juni om 11.00 uur in de stand van Vastgoedmarkt.

De winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (een derde) en de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (een derde deel) en het cijfer voor de blog (een derde). Na het juryberaad vindt de uitreiking plaats op de stand van Funda in business.

Lezers en bezoekers van de website kunnen tot en met 5 juni hun stem uitbrengen op een van de genomineerden. Lees de profielen van de vijf genomineerden.

Foto's

Reageer op dit artikel