nieuws

Rising Star: Daan Bartels

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van vijftien vragen. Dit keer: Daan Bartels van Rabobank Groningen.

Rising Star: Daan Bartels
Daan Bartels

Leeftijd: 25 jaar

Opleiding: BSc Vastgoed bij de Hanzehogeschool en master Real Estate Studies bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Ik ben: Adviseur Rabobank Groningen en masterstudent Vastgoed.

Waarom vastgoed: Iets wat de tijd doorstaat creëren. Een mooiere uitdaging is er toch niet? Met vastgoed kan je iets neerzetten dat enkele jaren tot meerdere generaties blijft bestaan. We horen nu te kijken naar wat voor technologie er over 30 jaar is, om de gebouwen bruikbaar voor meerdere generaties te houden. Anticiperen op ontwikkelingen is uitdagend en hier krijg ik enorm veel energie van.

Belangrijkste trend: Op dit moment is dat volgens mij blockchain. Veel genoemd in de media het afgelopen jaar en al jaren in opkomst. Onderzoeken over bijvoorbeeld huurcontracten voor het eerst vastgelegd in blockchain, impact van blockchain in managementprocessen en blockchain hypotheken. Omarmen we blockchain of stoten we deze af om de kans op werkverlies? Ik geloof dat er geen werkverlies ontstaat door deze technologie, omdat automatisering ook niet of nauwelijks werkverlies heeft opgeleverd. Als het inwinnen van informatie, invoeren van gegevens en dergelijke minder tijd kost, dan kunnen we ons meer richten op het verder ontwikkelen van de persoonlijke specialiteiten.

Mijn rolmodel: Julian Treasure. Julian is communicatie-expert en stelt dat we te veel zeggen en te weinig luisteren. Daar ben ik het volledig mee eens. Communicatie gaat te vaak mis en dat kan een boel ellende opleveren.

Mijn grootste succes: Samen brengen van vastgoedspecialisten en vastgoed studenten tijdens het Noordelijk Vastgoed Congres. In twee jaar tijd een enorme professionalisering in het congres doorgevoerd, van een congres voor alleen vastgoedstudenten tot een congres voor alle vastgoedspecialisten van Noord-Nederland.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: een internationaal netwerk op het gebied van vastgoed.

Over 5 jaar ben ik: Strategisch vastgoedadviseur.

Sociale media en favoriete apps: LinkedIn gebruik ik het meest, altijd interessant om te lezen waar andere bedrijven mee bezig zijn. Daarnaast gebruik ik de nieuwsapp van mijn telefoon om snel een beeld te krijgen in wat er vandaag speelt.

Laatst bezochte evenement: In oktober ben ik naar het congres Barometer Maatschappelijk Vastgoed geweest. Enorm interessant en een hele goede plek om te netwerken met onder meer vastgoedspecialisten van diverse gemeenten.

Windows Continuum

Windows Continuum

Favoriete gadget: Windows Continuum. Mijn telefoon is overal waar ik kom ook mijn laptop.

Transportmiddel: De fiets!

Vrijmibo/hangout: In de Wijnkelder van het Huis in Groningen. De beste plek in Groningen om een goed gesprek voeren.

Reageer op dit artikel