nieuws

Merin zet stap in blockchain

Data en technologie

Merin zet stap in blockchain
Digitale disruptie

Merin sluit een samenwerkingsverband met LegalThings om haar huurovereenkomsten te digitaliseren.

Hiermee lanceert Merin een concrete juridische toepassing in het gebruik van Blockchain-technologie, aldus Diederick Gallas, initiatiefnemer en analist bij Merin. ‘Het digitale contract versimpelt het aanhuurproces voor zowel de huurder als voor Merin. Naast het verkorten van dit proces stelt de technologie ons in staat onze documenten beter te beveiligen. Wij staan nog maar aan het begin van het blockchain-tijdperk en zien tal van mogelijkheden die de technologie Merin en de vastgoedsector kan bieden.’

LegalThings is een softwareontwikkelaar die organisaties en overheidsinstanties helpt met het digitaliseren van juridische documenten. Onlangs won LegalThings een zogeheten blockathon bij de overheid om het beslagproces bij de politie te digitaliseren. Door de samenwerking met Merin zet LegalThings een eerste stap in de vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel