nieuws

Koopje? HSB betaalt 117.000 euro voor afbouwen Holland Park

Financieel

Koopje? HSB betaalt 117.000 euro voor afbouwen Holland Park

HSB heeft 117.000 euro betaald aan de curatoren van Bouwgroep Moonen om het project met 317 woningen in Holland Park af te mogen bouwen.

Dat melden de curatoren in het faillissementsverslag. Eerder betaalden de Volendammers 12.000 euro voor de projectinformatie van het project.

Bouwgroep Moonen ging in april 2019 failliet, nadat het zich had verslikt in kostenstijgingen. HSB was snel in de race om het project af te ronden. Op de bouwplaats in Diemen troffen ze een rommeltje aan. De kozijnen pasten niet en moesten terug naar de fabriek.

Er ontbrak volgens HSB-directeur André Vos een enorme hoeveelheid tekenwerk. ‘Ze moeten gedacht hebben: we bezuinigen op de tekeningen’, zei hij in september 2018. Ook op personeel werd bezuinigd. Moonen had één werkvoorbereider, terwijl HSB vier voltijds werkvoorbereiders op het project had om de achterstand van de werktekeningen in te halen.’

Hobby-project HSB-directeur

Toch durfde HSB de overname van het project aan. ‘Het is een hobby van me’, bekende Vos na de overname. De HSB’ers namen in het verleden vaker projecten en bedrijven na een faillissement over. Wat de kick is? Misschien wel de beloning. Een makkelijke klus is de afbouw van het Holland Park zeker niet, vond HSB, maar door grondig te inventariseren en voor te bereiden, kun je volgens het bedrijf het risico beperkt houden.

HSB nam in Diemen ook het aanwezige materieel over. Ook werd het materiaal dat in de Ruysdaelstraat in Amsterdam achterbleef na het faillissement van Bouwgroep Moonen door HSB gekocht voor voor 120 procent van de executiewaarde.

Projecten Zuid-Nederland naar Certitudo

De projecten van Bouwgroep Moonen in Zuid-Nederland werden eerder verkocht voor 61.000 euro aan vastgoedbelegger Certitudo Capital. Eind mei van dit jaar hadden 453 schuldeisers zich gemeld bij de curatoren. Ze hadden gezamenlijk 20,5 miljoen euro tegoed van Bouwgroep Moonen.

Reageer op dit artikel