Certitudo neemt projecten failliete bouwer over

Certitudo neemt projecten failliete bouwer over

De curatoren in het faillissement van Bouwgroep Moonen hebben overeenstemming bereikt met Certitudo Capital over een doorstart van het bouwbedrijf uit Den Bosch.

Met deze doorstart is de afbouw van een 10-tal projecten gezekerd, die niet onder de Woningborg Garantie vallen. Bouwgroep Moonen ging 4 april failliet nadat de rechtbank de week daarvoor voorlopige surseance van betaling had verleend. Bij het bouwbedrijf werkten ruim honderd mensen waarvan er minimaal 35 meegaan in de nieuwe structuur.

Tevens zal de directie, bestaande uit Sander Martens en Joep Moonen, in dienst treden om het bedrijf operationeel te leiden. Certitudo is door de overname van een deel van het personeel, de lopende projecten en de bedrijfsmiddelen in staat weer een kwalitatief bouwbedrijf neer te zetten, zegt Certitudo.

‘Wij staan als organisatie achter de geleverde kwaliteit van Bouwgroep Moonen en kunnen op deze wijze ook een deel van de bouw van onze grootschalige projecten veilig stellen’, aldus een woordvoerster van Certitudo.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.