Verlies Media Markt-moeder loopt op

Verlies Media Markt-moeder loopt op
Metro Antwerpen Noord

Het Duitse moederbedrijf van Media Markt, Ceconomy, heeft het afgelopen kwartaal zijn nettoverlies verder zien oplopen.

Over de maanden april tot en met juni moest het bedrijf een flinke afschrijving doen op een belang in groothandelsconcern Metro. Onder de streep stond daardoor een min van 104 miljoen euro, tegen een verlies van 29 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De winst voor rente, belastingen en afschrijvingen steeg tot 26 miljoen euro, tegenover 4 miljoen euro een jaar geleden. De omzet van Ceconomy daalde 0,7 procent tot 4,6 miljard euro. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten en het afstoten van onderdelen liepen de verkopen met 0,8 procent op. Vooral online verkocht Ceconomy meer. Webwinkels waren in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar goed voor 20 procent van de totale omzet.

Voor heel het boekjaar 2017/2018 handhaaft Ceconomy de verwachting dat de omzet enigszins zal stijgen. Het winkelconcern verwacht dat ook het bedrijfsresultaat enkele procenten hoger uitvalt. In september is bovendien de verkoop van verliesgevende Mediamarkt-winkels in Rusland afgerond.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.