nieuws

Stevige omzetgroei JLL in tweede kwartaal

Financieel

In het tweede kwartaal van 2018 is de wereldwijde omzet van vastgoedadviseur JLL gegroeid naar 3,9 miljard dollar. Dat is een groei van 12 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Stevige omzetgroei JLL in tweede kwartaal

De op honoraria gebaseerde omzet (fee revenue) groeide in het tweede kwartaal naar 1,5 miljard  dollar(+13  procent). De gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg 2,26 dollar, tegenover 2,06 dollar een jaar eerder. In het eerste kwartaal werd een omzetstijging van 10 procent geboekt.

In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA)  groeiden de omzet en de fee omzet met respectievelijk 11 procent en 5 procent in het tweede kwartaal. Grootste stijging werd gerealiseerd in Property & Facility Management, in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk, en Project & Development Services, wat werd gedreven door de Tetris fit-out business in continentaal Europa. Maar het operationele resultaat in EMEA daalde met 11,4 miljoen dollar, onder andere door hogere investeringen in het platform.

In Amerika steeg het operationele resultaat en de Ebitda met respectievelijke 3 procent en 13 percent in vergelijking tot de overeenkomstige periode in 2017.

Reynout Vroegop, COO & CFO JLL Nederland, zei in een toelichting: ‘In het tweede kwartaal van dit jaar zijn de resultaten van het solide eerste kwartaal voortgezet. De Nederlandse organisatie laat in de eerste zes maanden een ruime groei zien ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Vooral Capital Markets, de logistieke sector en onze Tétris activiteiten leveren een bovengemiddelde bijdrage aan de groei van dit jaar. En tegen de achtergrond van het absolute recordjaar 2017, geeft dit ook voor de komende periode veel vertrouwen.’

JLL is een Fortune 500 bedrijf met bijna 300 corporate kantoren, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van 86.000 medewerkers per 30 juni 2018.

Reageer op dit artikel