nieuws

BPD vindt kopers voor Franse tak

Financieel

Gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD), een dochter van Rabobank, heeft kopers gevonden voor zijn Franse dochter BPD Marignan.

BPD vindt kopers voor Franse tak

Met branchegenoot Les Nouveaux Constructeurs (LNC) en vastgoedfonds PW Real Estate vinden inmiddels exclusieve onderhandelingen plaats. Naar verwachting is de deal voor het einde van het jaar rond. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

BPD is een van de grootste gebiedsontwikkelaars van Europa. Het bedrijf is actief vanuit 25 regionale kantoren in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De afgelopen zeventig jaar heeft het bouwfonds de bouw van meer dan 340.000 woningen mogelijk gemaakt.

Volgens topman Walter de Boer zal de verkoop van de Franse dochter de positie van BPD in kernmarkten Nederland en Duitsland versterken en groeiplannen in deze landen ondersteunen. ‘Ik ben blij dat we zo’n sterke strategische nieuwe eigenaar heb gevonden voor onze Franse dochter BPD Marignan’, aldus De de Boer, ceo van BPD Europe. ‘LNC is diep geworteld in Frankrijk, wat het team van BPD Marignan in een zeer sterke positie brengt om hun succesvolle groei op de Franse markt voort te zetten. Daarnaast zal de verkoop de positie van BPD in onze kernmarkten Nederland en Duitsland verder versterken en onze ambitieuze groeiplannen in deze markten ondersteunen.’

BPD Marignan, een volle dochter van BPD Europe, is een vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel woningbouw als commercieel vastgoed, en heeft een sterke nationale aanwezigheid in heel Frankrijk middels 14 regionale kantoren. Per 31 december 2017 had BPD Marignan een gegarandeerde pijplijn van 15.500 eenheden. In 2017 verkocht BPD Marignan dan 4.000 wooneenheden.

Het door Olivier Mitterrand opgerichte Les Nouveaux Constructeurs is een belangrijke speler in de woningbouw en commercieel vastgoedontwikkeling in Frankrijk en twee andere Europese landen. Sinds 1972 heeft Les Nouveaux Constructeurs bijna 80.000 appartementen en huizen opgeleverd in Frankrijk en daarbuiten. De vastgoedonderneming  is sinds 2006 genoteerd op de Parijse Euronext.

Aermont Capital LLP is een onafhankelijk vermogensbeheerder die zich richt op vastgoed en vastgoedgerelateerde investeringsactiviteiten in Europa. Het bedrijf adviseert drie pan-Europese investeringsfondsen, met een kapitaal van in totaal 4 miljard euro.

De transactie zal waarschijnlijk worden voltooid in het vierde kwartaal van 2018.

Reageer op dit artikel