Uitbreidingen op Kempisch Bedrijvenpark

Uitbreidingen op Kempisch Bedrijvenpark
Kempisch Bedrijvenpark in Hapert

Van Dingenen Transport heeft een kavel van ruim 1 hectare gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert voor de bouw van een nieuw magazijn. Terwijl Squall International zijn pand zal verdubbelen op dit bedrijventerrein.

Dat melden betrokken partijen. Met de koop wordt het terrein van Van Dingenen voor de derde keer uitgebreid.

Het nieuwe warehouse biedt ruimte voor ruim 7.000 palletplaatsen en is voorzien van een grote overkapping voor opslag van volumineuze producten. Het gebouw heeft diverse laaddocks, kantoorruimte en op het terrein is ruimte voor de stalling van vrachtwagens.

Van Dingenen Transport is in 2015 verhuisd naar het KBP. In 2016 is een uitbreiding gerealiseerd voor het parkeren van vrachtwagens. In 2017 is een flinke uitbreiding gerealiseerd voor de opslag van goederen. Het bedrijf is vanwege nieuwe klanten en de toename van het aantal vrachtwagens nu toe aan een derde uitbreiding. In september wordt gestart met de bouw van het nieuwe warehouse.

Squall International zal zijn pand verdubbelen op het KBP. Het bedrijf heeft hiervoor de naastgelegen kavel van 6.800 m2 gekocht. De uitbreiding wordt gebouwd door Moeskops’ Bouwbedrijf uit Bergeijk en is ontworpen door architect Joost van der Sande.

Squall International was in september 2011 het eerste bedrijf dat haar deuren opende op het KBP. Squall is een belangrijke bewerker en leverancier van kwartsglas en producent van glascomponenten.  De nieuwbouw start in juli en wordt begin 2019 sleutelklaar opgeleverd.

Het KBP is een regionaal bedrijvenpark voor grotere bedrijven aan de A67, midden in de Brabantse Kempen en onderdeel van de Brainportregio. Het heeft een omvang van netto 69 hectare, waarvan sinds 2011 55 procent is verkocht.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.