nieuws

AVA Benelux verhuist naar Kempisch Bedrijvenpark

Transacties

AVA Benelux heeft een kavel gekocht op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. AVA bouwt op de gekochte kavel van 11.000m2 een modern distributiecentrum. Hierdoor kunnen alle activiteiten in de Benelux worden geconcentreerd op één locatie.

AVA Benelux verhuist naar Kempisch Bedrijvenpark

De ligging van KBP op de route naar de Rotterdamse en Antwerpse Haven en het Duitse Ruhrgebied is bepalend geweest voor de verhuizing. Het bedrijf heeft 45 medewerkers. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is in voorbereiding. Bouwgroep Remmers uit Tilburg is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het nieuwe distributiecentrum. Volgens planning wordt begin 2018 gestart met de nieuwbouw en kan het pand in november 2018 in gebruik worden genomen.

AVA Benelux is nu gevestigd in Hilvarenbeek en verkoopt en distribueert onderdelen voor koelsystemen en aircosystemen voor de automotive aftermarket. AVA Benelux is onderdeel van de AVA Group. De van oorsprong Duitse groep heeft zes vestigingen in Europa en is onlangs overgenomen door de Taiwanese firma Enterex International. Enterex International is een producent van radiateuren en condensors en heeft fabrieken in China en Taiwan.

Reageer op dit artikel