nieuws

Vijf fietsenwinkels Hans Struijk dicht

Financieel

Fietsenwinkel Hans Struijk Fietsen sluit zijn vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Zoetermeer. Voor de overige tien winkels zoekt de Belgische eigenaar nog kopers.

Vijf fietsenwinkels Hans Struijk dicht
Hans Struijk-winkel The Globe Den Haag

Dat blijkt uit berichtgeving van Omroep West. Het Belgische moederbedrijf Fiets! kocht Hans Struijk eind 2015 van International Bike Group. Dit voorjaar bleek dat de eigenaar door een te snelle expansie in de financiële problemen zit. Ook lijkt het aannemelijk dat de keten last heeft van de snelle opmars van online ketens als fietswinkel.nl. Het bedrijf heeft besloten de Nederlandse dochter te verkopen en zich op de Vlaamse thuismarkt te concentreren.

Fiets! heeft echter geen koper gevonden voor de hele keten. Ook de individuele winkels krijgt het Vlaamse bedrijf niet of nauwelijks verkocht. Vorige week maakte Fiets! bekend de winkel in Zoetermeer en de drie vestigingen in Amsterdam te sluiten, omdat geen koper is gevonden. Het moederbedrijf maakt nu bekend dat ook de grootste vestiging in multi-tenant gebouw The Globe naast station Hollands Spoor de deuren moet sluiten. Ook dit vlaggenschip van de fietswinkelketen kreeg de onderneming niet verkocht.

The Globe is sinds kort eigendom van de Belgische ontwikkelaar Life. Achter de schermen zou gesproken worden met potentiële overnamekandidaten voor de overige vestigingen. De komende twee weken zijn in dit proces cruciaal, zeggen betrokkenen tegen Omroep West. Hans Struijk heeft in Zuid-Holland ook vestigingen in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Pijnacker, Nootdorp en Rotterdam. Winkels waarvan duidelijk is dat ze niet verkocht worden, houden een uitverkoop.

Reageer op dit artikel