nieuws

Life koopt The Globe en plot naast Den Haag HS

Beleggingen

Life koopt The Globe en plot naast Den Haag HS
Waldorpstraat 11-15, Den Haag

De Belgische projectontwikkelaar Life heeft op 11 januari 2018 het gebouw The Globe en een ontwikkelplot aan de Waldorpstraat in Den Haag aangekocht van NS Stations.

NS Stations kocht The Globe in november 2015 voor het stationsproject Den Haag Hollands Spoor. Het project bestaat uit het realiseren van een stationsentree aan de Laakhavenzijde door het doortrekken van de voorheen doodlopende reizigerstunnel en het creëren van een nieuw stationsplein, detailhandel en fietsparkeren. Inmiddels is gestart met de realisatie van het project en heeft NS Stations besloten The Globe weer op de markt te brengen.

The Globe is momenteel met 35.000 m2 nog in gebruik door diverse winkels en kantoren. De ontwikkelplot, gelegen ten westen van het nieuwe stationsplein Hollands Spoor, heeft een terreinoppervlak van 3.300 m2 en biedt ruimte voor de ontwikkeling van nieuwsbouw. Het naastgelegen voormalige Stationspostkantoor, een te transformeren rijksmonument, is sinds 2016 in eigendom van Life.

Cushman & Wakefield heeft verkoper NS geadviseerd. Life is geadviseerd door Van Doorne en Fakton Capital.

Foto's

Reageer op dit artikel