Verwey Vastgoed en MVGM kondigen fusie aan

Verwey Vastgoed en MVGM kondigen fusie aan
Fusie, overname

Verwey Vastgoed en MVGM zijn in de afrondende fase van een fusie. Nog enkele formele zaken moeten worden afgerond, maar de partijen zijn er onderling al uit.

Het fusiebedrijf gaat verder onder de naam MVGM. De huidige eigenaren Eric Verwey (Verwey Vastgoed) en Eddy Smit en Menno van der Horst (MVGM) worden op gelijkwaardige basis mede-eigenaar en vormen samen de directie.

Verwey heeft zich in bijna 20 jaar tijd ontwikkeld van Rotterdamse speler tot een landelijk opererende partij met 5 vestigingen en zo’n 170 medewerkers. MVGM heeft zich met 50 jaar historie ontwikkeld tot een landelijke organisatie met met meer dan 20 kantoren en ruim 650 medewerkers.

Eddy Smit, mede-eigenaar en algemeen directeur van MVGM vindt dat Verwey adequaat heeft ingespeeld op de behoefte aan serviceverlening aan vastgoedgebruikers met +James- en Services4-concepten. 'Wij kijken er naar uit om samen met Eric Verwey verder te bouwen, samen in te spelen op de veranderende vastgoedmarkt onderhevig aan innovaties en vernieuwde wet- en regelgeving. Daarnaast willen we ons bedrijf verder ontwikkelen als aantrekkelijke werkgever met een groeiend team en kansen voor persoonlijke ontwikkeling met MVGM University.'

Oprichter en eigenaar Eric Verwey ziet in de fusie de borging van de positie en continuïteit van de onderneming. 'Wij zullen de komende jaren gezamenlijk in kapitaal en in kennis investeren om te borgen dat wij voorop blijven lopen met innovatieve ontwikkelingen.'

Verwey beheert meer dan 17.500 huurwoningen, 1,5 miljoen vierkante meter kantoor- en bedrijfsruimte en 650.000 m2 winkels en winkelcentra, voornamelijk gelegen in de Randstad. Tevens beheert Verwey Vastgoed landelijk meer dan 17.000 appartementen voor verenigingen van eigenaren.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.