nieuws

Rabobank lanceert Groendepot

Financieel

Rabobank heeft het Rabo Groendepot gelanceerd als extra financieringsmogelijkheid voor klanten om hun huis te verduurzamen. Ook is voor klanten de vernieuwde gratis online HuisScan beschikbaar.

Rabobank lanceert Groendepot

Ze krijgen bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek gedurende twee jaar een depot tot hun beschikking, waaruit zij energiebesparende maatregelen aan hun woning kunnen betalen. De introductie van het Rabo Groendepot is onderdeel van een integrale aanpak om de woningvoorraad energiezuiniger te maken. Zo wil Rabobank jaarlijks tenminste 40.000 woningen extra verduurzamen naar label A.

Steeds meer woningeigenaren willen hun huis wel verduurzamen, maar weten bij het afsluiten van een hypotheek vaak nog niet welke maatregelen ze moeten nemen, wat deze gaan kosten en welke partij het kan realiseren. De periode rondom een verhuizing is al hectisch genoeg, zeker in de huidige woningmarkt.

Michiel Kwaaitaal, directeur Wonen van de Rabobank: ‘De huizenkoper van vandaag woont gemiddeld zo’n vijftien jaar in zijn huis en zet zijn hypotheekrente nu gemiddeld voor zo’n vijftien jaar vast. Dat betekent dat de kans klein is dat hij voor 2030 een nieuwe hypotheek afsluit. Wanneer hij eenmaal in het nieuwe huis zit, komt het er vaak niet meer van om het huis te verduurzamen. Daarom is juist nu een integrale aanpak nodig om de duurzaamheidsambitie voor 2030 ook daadwerkelijk te realiseren.’

Een tussenwoning van energielabel C naar A krijgen kost gemiddeld zo’n 10.000 euro. Deze duurzame investeringskosten kunnen nu betaald worden uit het flexibele Rabo Groendepot. Klanten kunnen het 2-jarige depot meefinancieren als zij een nieuwe hypotheek afsluiten. Zij betalen geen rente over het gereserveerde bedrag.

Na 24 maanden wordt het openstaande saldo boetevrij afgelost op de hypotheek. Klanten en VvE’s die hun hypotheek niet willen of kunnen verhogen, kunnen tegen een gunstige rente een energiebespaarlening sluiten via Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, dat mede door Rabobank mogelijk is gemaakt.

Reageer op dit artikel