nieuws

Provast en Klépierre begraven strijdbijl over Markthal

Financieel

Ontwikkelaar Provast van Markthal Rotterdam en eindbelegger Klépierre hebben hun meningsverschillen bijgelegd. De inhoud van de deal houden de partijen voor zich.

Provast en Klépierre begraven strijdbijl over Markthal
Markthal Rotterdam

De twee partijen zijn enkele weken voorafgaand aan Provada 2018 tot een vergelijk gekomen, bevestigt woordvoerder Krystle de Koster van Provast. ‘We zijn in goed overleg tot een vergelijk gekomen, op verzoek van Klépierre zijn wij daarmee niet naar buiten gekomen.’ De betrokkenheid van Provast bij de Markthal is daarmee volledig afgewikkeld.

Hoewel zij niet op de details van het akkoord kan ingaan, zijn beide partijen tevreden met de uitkomst. ‘Het is een faire deal, alle betrokkenen zijn treveden over de uitkomst.’

Eerder werd Klépierre door de rechter in het geschil met Provast grotendeels in het gelijkgesteld. In november 2017 verscheen het lang verwachte epos van voormalig Provast-partner Hans Schröder over de ontwikkeling van de Markthal. Een aantal experts verklaarden eerder al aan Vastgoedmarkt dat zij weeffouten in de ontwikkeling zagen. Huurders kondigden een mega-rechtszaak aan tegen Markthal-eigenaar Klépierre.

Reageer op dit artikel