nieuws

Huurders Markthal stellen mega-rechtszaak uit

Financieel

Huurders Markthal stellen mega-rechtszaak uit
Markthal, Rotterdam

De mega-rechtszaak van 29 huurders tegen Markthal-eigenaar Klépierre is woensdag 30 september niet doorgegaan. De huurders willen naar verluidt ook Provast dagen.

De 29 huurders hadden voor woensdag 30 augustus 2017 bij de media een eerste treffen aangekondigd met verhuurder Klépierre bij de rechtbank in Rotterdam. Die eerste zitting is uitgesteld. Volgens bronnen dicht bij de marktvloer willen de huurders hun kansen op succes vergroten door ook Markthal-ontwikkelaar Provast te dagen. Inzet van het geding is de hoogte van de servicekosten, die volgens de huurders te hoog zijn.

De servicekosten die Klépierre de huurders in rekening brengt, zijn de afgelopen jaren fiks opgelopen. Volgens Klépierre hangt die kostenstijging samen met het grote succes van de Markthal.

Advocaat René Sekeris, raadsman van 28 van de ondernemers, ziet onder de kraamhouders twee groepen: de ene wil dat de servicekosten niet ‘ongelimiteerd’ verder stijgen, de ander vraagt vernietiging van het huurcontract en terugbetaling. De huurders hebben volgens hem een verkeerd beeld voorgespiegeld gekregen van de ontwikkeling van de marktvloer in de Markthal. Het naar binnen verplaatsen van de buitenmarkt, waarvan aanvankelijk sprake was, is niet doorgegaan. Daarmee zijn de huurders volgens hem op het verkeerde been gezet.

Op het afblazen van de rechtszaak wil advocaat Sekeris geen commentaar geven. Hij laat de telefoniste van zijn kantoor verwijzen naar een eerdere publicatie in het AD, waarin de rechtszaak wordt aangekondigd. ‘Meer informatie kunnen wij op dit moment niet geven’, aldus de telefoniste.

Bij Klépierre was vrijdag 1 september niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel