PingProperties verduurzaamt hoofdkantoor Canon Nederland

PingProperties verduurzaamt hoofdkantoor Canon Nederland

Voor PingProperties Corporate Office Fund V voert PingProperties een vergaande verduurzaming door ten behoeve van het hoofdkantoor van Canon Nederland, gevestigd aan de Brabantlaan 2 in 's-Hertogenbosch.

De verduurzaming bedraagt een zonne-installatie op het dak van 594 zonnepanelen, waarmee jaarlijks ruim 150.000 kWh wordt opgewekt. Deze verduurzaming zal gedurende het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. Warmte en koude worden reeds mede opgewekt middels een Warmte Koude Opslag in de grond (WKO). Hierdoor worden zowel warme, koude als elektriciteit duurzaam opgewekt. Het gebouw verkrijgt met deze verduurzaming energielabel A en is daarmee een toonbeeld van duurzaamheid.

Door intensieve samenwerking tussen huurder en verhuurder is deze verduurzaming haalbaar en rendabel. PingProperties heeft naar eigen zeggen duurzaamheid hoog in het vaandel en is continu bezig haar portefeuille verder te verduurzamen. Inmiddels heeft bijna 77 procent van de kantorenportefeuille nu energielabel C of hoger en PingProperties is daarmee een van de koplopers in duurzaamheid.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.