nieuws

Bouwfonds IM stoot tweederde portefeuille af

Financieel

Bouwfonds IM, de vastgoeddochter van Rabo Vastgoedgroep, stoot het grootste deel van haar portefeuille af. De portefeuille is teruggebracht naar 2,1 miljard euro.

Bouwfonds IM stoot tweederde portefeuille af

Dat meldt Rabo Vastgoedgroep. Een deel van de verkopen waren reeds eind vorig jaar naar buiten gebracht. De belangrijkste nieuwe informatie is de management buy-out van een groot aantal vastgoedfondsen op het gebied van parkeren, woningen en het Duitse communicatie- en infrastructuurfondsen. Deze management-buy-out (mbo) wordt financieel ondersteund door CommonWealth Investments in Amsterdam, een family office bestemd voor vermogende families.

Hiertoe behoren onder meer de families Derksen en Dreesmann. CommonWealth Investments wordt geleid door de V&D-telg Marc Dreesmann. Deze deal kwam eind januari al naar buiten. De andere door Bouwfonds IM al eerder bekendgemaakte afstotingen zijn: de herkapitalisatie aandelen IEF Capital Berlage, de overdracht van een deel van de aandelen CIF Vaste lijnen en CAIW aan EQT Infrastructure en de masten aan Tennet en de verkoop Business Unit Agri.

Jaap Gillis, CEO Bouwfonds IM: ‘Het afgelopen jaar hebben we belangrijke delen van onze portefeuille afgestoten. Bij deze succesvolle operatie hebben steeds de belangen van onze klanten, onze medewerkers en moederbedrijf Rabobank voorop gestaan.’ Marnix Boessenkool, cfo Bouwfonds IM: ‘Door deze succesvolle vervreemding is de portefeuille van Bouwfonds IM inmiddels teruggebracht van ruim 6,3 miljard euro in 2015 naar 2,1 miljard euro nu.’

De transactie van 5 maart – die van de managment buy out – betreft alle activiteiten van de business unit Parking, de meeste activiteiten van de business unit Residential en het Duitse communicatie-infrastructuurfonds (BCIF II). Bouwfonds IM zal de resterende activiteiten voortzetten met het bestaande directieteam bestaande uit Jaap Gillis, Marnix Boessenkool en Rudolf Thomeer. Rabobank blijft het bedrijf ondersteunen en zet zich sterk in voor een soepele overgang naar de nieuwe eigenaren, aldus de onderneming.

Reageer op dit artikel