nieuws

Rabobank stoot Bouwfonds IM af

Beleggingen

Rabobank stoot Bouwfonds IM af
fonds Bouwfonds Convienience Shopping

Rabobank heeft het grootste deel van Bouwfonds IM verkocht aan het Amsterdamse bedrijf Common Wealth Investments.

Dat blijkt uit meldingen in de Kamer van Koophandel, schrijft het Financieele Dagblad. Vastgoedmarkt begreep zomer 2017 al dat Rabobank zijn vastgoedvermogensbeheertak zou verkopen. De verkoop zou naar verwachting eind 2017 zijn afgerond. De vertraging is opgelopen doordat er nog geen definitieve toestemming is van Duitse autoriteiten voor de overdracht van een aantal Duitse fondsen, aldus Bouwfonds IM.

De meeste onderdelen zijn al in november 2017 overgeheveld, blijkt uit KvK-gegevens. Bouwfonds IM en Rabobank bevestigen dan ook dat het leeuwendeel van de Bouwfonds IM-fondsen wordt verkocht. Het deel van Bouwfonds IM dat nu al onder Common Wealth valt, gaat Primevest heten. Omdat de volledige transactie nog niet is afgerond, willen partijen geen nadere mededeling doen. Rabobank en Bouwfonds IM zeggen na 28 februari een toelichting te geven.

Bouwfonds IM is het laatste onderdeel uit de nu (bijna) lege boedel van Rabo Vastgoedgroep. Het heeft een beheerd vermogen van ongeveer 6 miljard euro. Met het afstoten van de vastgoedvermogensbeheertak kan Rabo Vastgoedgroep ook worden opgeheven. In 2016 en 2017 verhuisden FGH Bank en BPD al van Rabo Vastgoedgroep naar Rabobank.

Reageer op dit artikel