blog

Het nieuws van … Wendy Verschoor

Data en technologie

Dat uitgerekend een corporatie de enorm gewaagde stap zet om drones in te zetten op het gebied van onderhoud vind ik fascinerend om te lezen. Met de inzet van deze technologie beoogt Haag Wonen op een slimme en efficiënte manier onderhoud te signaleren.

Het nieuws van … Wendy Verschoor
Wendy Verschoor

Al langere tijd zien we een diversiteit aan ontwikkelingen op het gebied van proptech voor beheer en onderhoud van vastgoed. Toch zijn dat allemaal nog heel kleine ontwikkelingen in het brede onderhoudsproces. Al je dat proces van een afstand beziet zit er nog bijzonder veel inefficiëntie, een integrale aanpak lijkt daarbij te ontbreken. De stap van Haag Wonen zou wel eens een enorme doorbraak kunnen betekenen, vooral voor partijen die relatief veel kleinere objecten in de portefeuille hebben.

Een negental corporaties heeft een innovatieplatform opgezet voor de corporatiewoning van de toekomst. Zou het niet mooi zijn als dit breder wordt getrokken binnen zowel de publieke als private sector? Ik ben ervan overtuigd dat deze ontwikkeling ook voor beleggers interessant is, om nog maar niet te spreken van gemeenten en partijen als het Rijksvastgoedbedrijf, waar het vergroten van efficiëntie in het onderhoudsproces een must is om de portefeuille op orde te krijgen en houden.

Ik zie nog een schone taak voor het platform om zijn ambities uit te bouwen naar een breder kennisplatform en daarmee de innovatie in de gebouwde omgeving te versnellen en naar een hoger niveau te tillen!

Over de auteur:
Wendy Verschoor Frics is directeur van Videres.

Reageer op dit artikel