nieuws

Projectontwikkelaar SOM koopt Utrechts klooster

Beleggingen

Projectontwikkelaar SOM heeft het klooster aan de Deken Roesstraat in de Utrechtse wijk Buiten Wittevrouwen gekocht.

Projectontwikkelaar SOM koopt Utrechts klooster

Het historische pand werd tot september 2018 bewoond door Franciscaanse broeders en wordt nu verbouwd tot 15 à 16 woningen met buitenruimte.

De wijk Buiten Wittevrouwen, waar het klooster ligt, is bijzonder gewild onder woningzoekenden. Het klooster is het eerste project van SOM in Utrecht. SOM, van origine een Amsterdamse partij:, stelt: ‘De aankoop past binnen de strategie om in de gehele Randstad te ontwikkelen zoals wij dat reeds in Amsterdam en Rotterdam doen. Wij gaan ervan uit dat er meer projecten in Utrecht zullen volgen.’

Het klooster, met daarin een karakteristieke kapel, is gebouwd in 1901 en heeft een typerende architectuur en hoge plafonds. Delen van de originele architectuur zullen behouden blijven. De verbouwing van het klooster start volgens de planning in januari 2020 en zal circa veertien maanden in beslag nemen. SOM werkt voor dit project samen met Kodde Architecten. Welke aannemer de verbouwing zal uitvoeren is nog niet besloten.

SOM (Stedelijke Ontwikkel Maatschappij Amsterdam) heeft veel expertise in het realiseren van hoogwaardige nieuwe mogelijkheden in bestaande panden en binnenstedelijke nieuwbouw.  Naast de renovatie en transformatie van bestaande gebouwen is het bedrijf  in toenemende mate actief in grootschalige nieuwbouw in de Randstad.

Reageer op dit artikel