nieuws

Aedifica koopt drie zorgvastgoedprojecten in Nederland

Beleggingen

De Belgische vastgoedbelegger Aedifica heeft drie woonzorgprojecten gekocht in Nederland. Met de aankopen is een totale investering gemoeid van 22 miljoen euro.

Aedifica koopt drie zorgvastgoedprojecten in Nederland
Villa Casimir in Roermond is in juli 2019 door Aedifica verworven.

Het gaat om een operationeel woonzorgcentrum in Ugchelen (bij Apeldoorn) en twee gebouwen in Roermond, die in de loop van 2020 compleet herontwikkeld worden tot moderne woonzorglocaties.

Met woonzorgcentrum Rumah Saya in Ugchelen is een investering van tien miljoen euro gemoeid. Het woonzorgcentrum bestaat uit twee met elkaar verbonden gebouwen die werden opgetrokken in 1997 en 2011. Deze site biedt plaats aan 70 senioren met hoge zorgbehoeften. Er werd voor deze locatie een nieuwe niet-opzegbare triple net huurovereenkomst van 15 jaar gesloten. Het aanvangsrendement bedraagt 6 procent.

Het centrum wordt uitgebaat door Stichting Nusantara Zorg, een Nederlandse non-profitorganisatie met ruim vijftig jaar ervaring in de seniorenzorgsector. Stichting Nusantara Zorg baat drie woonzorgcentra uit en biedt daarnaast ook thuiszorg aan.

Roermond

Met de acquisitie van de twee complexen in Roermond is 4 miljoen euro gemoeid. Daarnaast wordt nog eens 8 miljoen euro gestoken in de verbouwing van de beide objecten. Residentie La Tour aan de Wilhelminasingel ligt in het centrum van Roermond. Dit betreft een voormalig kantoorgebouw dat compleet herontwikkeld zal worden tot een moderne woonzorgcentrum met 30 appartementen, bestemd voor senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag. De transformatie start binnenkort en wordt opgeleverd in de loop van 2020.

Villa Casimir aan de Venloseweg 1 ligt  op slechts 100 meter afstand van Residentie La Tour. Dit voormalige historische kantoorgebouw zal compleet herontwikkeld worden tot een moderne woonzorglocatie voor 20 senioren met hoge zorgbehoeften. De verbouwing start binnenkort. Het bruto aanvangsrendement van beide Roermondse projecten bedraagt 6 procent. Voor beide sites werden nieuwe, niet-opzegbare triple net langetermijnovereenkomsten van 20 jaar gesloten.

De nieuwe woonzorgcomplexen zullen worden uitgebaat door entiteiten van de Ontzorgd Wonen Groep. De Ontzorgd Wonen Groep is een Nederlandse private speler in de seniorenzorgsector die thans 20 zorglocaties uitbaat onder verschillende merknamen. Residentie La Tour zal worden uitgebaat onder het merk Ontzorgd Wonen Nederland. Villa Casimir zal worden uitgebaat onder het merk Vandaegh Nederland. De groep is al uitbater van zes Aedifica-complexen en zal daarnaast nog een site van Aedifica uitbaten die momenteel in aanbouw is.

Leusden

Verder meldt het Belgische beursgenoteerde zorgvastgoedfonds de oplevering van een zorgresidentie in Leusden, waarin 4 miljoen euro is gestoken. Het gaat om 21 eenheden. Het bruto aanvangsrendement bedraagt ook hier 6 procent.

Reageer op dit artikel