nieuws

CEO Stern: Autoshowroom straks verleden tijd

Beleggingen

De grote showrooms waar autodealers hun waren uitstallen zijn over tien tot vijftien jaar zo goed als verdwenen. Die voorspelling doet de baas van het beursgenoteerde autobedrijf Stern in een interview met de Telegraaf. 

CEO Stern: Autoshowroom straks verleden tijd

Door de snel groeiende populariteit van private lease en de komst van elektrische auto’s is er volgens ceo Henk van der Kwast voor de klassieke dealer nauwelijks ruimte meer. ‘Zijn’ Stern Groep is met 72 dealerbedrijven en 21 verschillende automerken de enige beursgenoteerde dealerholding van Nederland.

Minder naar de garage

Hij wijst erop dat autobezitters veel minder naar de garage hoeven, bijvoorbeeld voor periodiek onderhoud, omdat elektrische auto’s veel minder onderhoud nodig hebben. Daarnaast zijn leaseklanten volgens hem hoofdzakelijk geïnteresseerd in gebruiks- in plaats van aanschafkosten. ‘De klant komt naar de dealer en wil voor een bepaald bedrag per maand een auto waarmee hij met zijn partner en drie kinderen op vakantie kan, en oh ja, volgend jaar komt er misschien een hond bij’, aldus Van der Kwast tegen de Telegraaf. ‘De dealer mag dan gaan uitzoeken welke auto het best bij de klant past.’

Reageer op dit artikel