nieuws

818 woningen voor Amvest in Spot Amsterdam

Beleggingen

Vastgoedbelegger Amvest heeft 818 woningen en 20.000 m2 vloeroppervlak voor voorzieningen en kantoren gekocht in de nieuwe nog te realiseren Amsterdamse wijk Spot Amsterdam. 

818 woningen voor Amvest in Spot Amsterdam
De stand van Amvest op de Provada 2019 is klaar voor de ondertekening van de overeenkomst voor Spot Amsterdam.

Amvest tekende dinsdagmiddag 4 juni de koopovereenkomst tijdens de eerste dag van de Provada. Eind januari sloten COD en Duqer een een ontwikkelovereenkomst voor de realisatie van stadswijk Spot in Amstel III in Amsterdam Zuidoost. Daarbij moet het monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg worden getransformeerd in een woon- en werklocatie.

Nieuwe werkconcepten

Het merendeel van de 1100 woningen die worden gerealiseerd in Spot betreft compacte (ca. 45-71 m2) en medium sized (ca. 85 m2) appartementen in zowel de sociale, middeldure als vrije sector. Naast wonen is er plek voor kleine ambachten, nieuwe werkconcepten, kleinschalige horeca, detailhandel en sport.

Alles in één hand

Van de woningen zijn er nu 818 in bezit van Amvest. Ook de de 20.000 m2 voor voorzieningen en kantoren is door de vastgoedbelegger verworven. ‘Bij de resterende woningen gaat het om koopwoningen’, aldus woordvoerder Anneke van der Galiën. ‘Het is uniek dat in één gebied over alle sectoren heen nu bijna alles in bezit is van één partij’.

Eind 2019 wordt naar verwachting gestart met de bouwwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel