nieuws

Spot Amsterdam: ontwikkelovereenkomst is getekend

Projectontwikkeling

Spot Amsterdam: ontwikkelovereenkomst is getekend
Spot Amsterdam

COD en Duqer hebben met de gemeente Amsterdam een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de realisatie van stadswijk Spot in Amstel III in Amsterdam Zuidoost

De ontwikkelovereenkomst gaat uit van circa 1100 nieuwe woningen en 20.000 m2 aan nieuwe werk- en overige functies. Eind 2019 wordt naar verwachting gestart met de bouwwerkzaamheden.

Met het tekenen van de ontwikkelovereenkomst is er groen licht voor de grootschalige transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een woon- en werklocatie. Het plangebied behelst ongeveer 120.000 m2. In totaal maken zes kantoorgebouwen plaats voor negen nieuwe gebouwen met hoogtes tot en met 100 meter. Spot is de voorloper van Amstel III, de grootste gebiedstransformatie in Amsterdam, waarvan in december 2017 de transformatie-ambitie door de Amsterdamse gemeenteraad is vastgesteld. De hele corridor van de Amstel tot aan het AMC gaat op de schop.

Het merendeel van het woningaanbod in Spot betreft compacte (ca. 45-71 m²) en medium sized (ca. 85 m²) appartementen in zowel de sociale, middeldure als vrije sector. Naast wonen is er plek voor kleine ambachten, nieuwe werkconcepten, kleinschalige horeca, detailhandel en sport.

Cijfers:  1.100 woningen, 100.000 m2 woonoppervlakte, 20.000 m2 voorzieningen (kantoorruimte, school, horeca en winkels),  750 parkeerplaatsen.  Dat is 100 woningen meer dan in het oorspronkelijke plan.

 

Reageer op dit artikel