nieuws

Primeur voor Schiedam: vergunningplicht voor pandjesbazen

Beleggingen

De  gemeente Schiedam introduceert als eerste gemeente in Nederland een vergunningplicht voor verhuurders en bemiddelaars van woningen. 

Primeur voor Schiedam: vergunningplicht voor pandjesbazen

De buurgemeente van Rotterdam wil met de vergunningplicht de praktijken van huisjesmelkers aanpakken. Met name arbeidsmigranten zouden het slachtoffer worden van de pandjesbazen die veelal veel te kleine woningen tegen woekerprijzen aan de man brengen.

Aanpassen APV

Door de APV aan te passen heeft de burgemeester van Schiedam (Cor Lamers, CDA), straks de ruime om straten, buurten en separate woningen aan te wijzen die vergunningplichtig zijn. Pandjesbazen en bemiddelaars die op deze plekken willen verhuren worden eerst getoetst op hun antecedenten.

Reageer op dit artikel