nieuws

Dubbele pet bij vastgoedhandel: notarissen naar tuchtrechter

Beleggingen

Een notaris en een kandidaat-notaris moeten zich binnenkort verantwoorden voor de tuchtrechter voor miljoenendeals in vastgoed waarbij ze ook koper waren, zo meldt Tubantia. 

Dubbele pet bij vastgoedhandel: notarissen naar tuchtrechter

Tubantia nam tientallen vastgoedtransacties van de kandidaat-notaris van het kantoor Huiskes Notariaat onder de loep. De inmiddels gestopte werknemer kocht in korte tijd tientallen panden, wat in strijd is met de Wet op het Notarisambt die handel in onroerend goed door (kandidaat)notarissen verbiedt.

4 miljoen euro

De jonge kandidaat-notaris kocht, soms samen met anderen, voor ruim 4 miljoen euro aan panden in Enschede en Zutphen. Alle benodigde aktes, voor de levering en de hypotheek, werden door zijn werkgever ondertekend. De aankopen werden volgens de kandidaat-notaris betaald uit de waardestijging van onroerend goed dat eerder was verworven.

Bungalowcomplex

De panden, zowel woningen als bedrijfsruimte, zijn bijna volledig verhuurd. Een van de laatste aankopen: een bungalowcomplex aan de noordkant van Enschede, dat enkele maanden geleden voor bijna 1,2 miljoen euro in handen kwam van de kandidaat.

Reageer op dit artikel