nieuws

Kantoorgebouw de Zwarte Doos verkocht

Beleggingen

Een Ierse beleggersgroep heeft het kantoorgebouw aan Eendrachtskade Zuidzijde 2 in Groningen verkocht aan een private equity office.

Kantoorgebouw de Zwarte Doos verkocht
Zwarte Doos impressie

De Zwarte Doos is een kantoorgebouw van twaalf etages met  15.500 m2 bruto kantoorruimte en 180 parkeerplaatsen. Het kantoor staat momenteel leeg maar heeft de potentie voor een transformatie naar  175 appartementen en 1.600 m2 kantoren. Farraig kocht het gebouw in 2006 voor 16.800.000 euro. Nu heeft Storms IPS, namens de eigenaar Farraig, in samenwerking met Laride Huisvesting & Vastgoed uit Veldhoven en Team 4 Architecten uit Groningen reeds een Voorlopig Ontwerp gerealiseerd dat een basis is voor een verdere ontwikkeling. Het gebouw ligt tegen de binnenstad van Groningen aan in de nabijheid van het Centraal Station. De buurt heeft van oudsher een woningbouwkarakter.

Zwarte Doos voor en naDe Ierse beleggersgroep, Farraig is bij het volledige verkoopproces geadviseerd en begeleid door Storms International Property Services en juridisch bijgestaan door Taylor Wessing Eindhoven, de koper is geadviseerd door Colliers International.

Reageer op dit artikel