BPF Bouw noemt vraag toekomst Bouwinvest 'speculatief'

BPF Bouw noemt vraag toekomst Bouwinvest 'speculatief'
La Guardiaweg 4 in Amsterdam

De vraag over een mogelijke verzelfstandiging van Bouwinvest is 'speculatief'.

Dat zegt Dick Kors, woordvoerder van BPF Bouw, in een reactie op een email van Vastgoedmarkt. De redactie vroeg naar eventuele veranderingen in de nagestreefde beleggingsmix, geografische spreiding en maximale omvang van deelneming Bouwinvest. Ook kreeg BPF Bouw de vraag of het pensioenfonds openstaat voor een verzelfstandiging van Bouwinvest.

‘We hebben besloten niet op uw specifieke vragen in te gaan. De gevraagde assetmix is voldoende in de openbare bronnen van Bouwinvest en eerdere artikelen te vinden. Daarnaast is de vraag over de positie van Bouwinvest speculatief’, aldus Kors.

Aanleiding voor de vragen was het vertrek van de voltallige raad van commissarissen van Bouwinvest. Het conflict bij Bouwinvest lijkt zich toe te spitsen op de risico’s van investeren in direct vastgoed, zo opperde oud-hoofdredacteur Ruud de Wit van Vastgoedmarkt in een analyse.

BPF Bouw heeft met vijftien procent op het totale vermogen aanzienlijk meer vastgoed in zijn portefeuille dan de andere grote pensioenfondsen. De Nederlandsche Bank (DNB) wil als toezichthouder dat het aandeel vastgoed in de beleggingen van BPF Bouw wordt teruggebracht. Bouwinvest wil juist groeien van ruim 10 miljard euro nu naar 13 miljard euro eind 2020.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.