nieuws

Raad van commissarissen Bouwinvest treedt terug

Financieel

De raad van commissarissen van Bouwinvest Real Estate Investors heeft besloten terug te treden. Dit blijkt uit een melding op de site van Bouwinvest.

Raad van commissarissen Bouwinvest treedt terug
La Guardiaweg 4 in Amsterdam

Aanleiding is dat tussen de enig aandeelhouder van Bouwinvest BPFbouw de commissarissen verschil van inzicht is ontstaan over de strategie en de inrichting van de organisatie van Bouwinvest. Uit de daarna gevoerde gesprekken bleek dat deze verschillen van inzicht onoverbrugbaar waren, waarna de commissarissen hun ontslag hebben aangeboden.

De raad van commissarissen wordt gevormd door Kees Beuving (voorzitter), Carolien Gehrels, Jan van der Vlist en Roel Wijmenga.

Zachte aspecten

Op de vraag wat precies de onderwerpen zijn waarover het meningsverschil is ontstaan, wil een woordvoerder van Bouwinvest niets kwijt. ‘Wij hebben afgesproken hierover niet al te veel naar buiten te brengen.’ De woordvoering over de ontstane situatie wordt gedaan door ceo Dick van Hal.

‘Het gaat om de raad van commissarissen van onze managementorganisatie’, verduidelijkt Van Hal. ‘Onze fondsen met een vermogen van 10 miljard euro zitten in een eigen governance-structuur. We zijn mooi aan het groeien, alle lichten staan op groen. De plannen voor de komende drie jaar zijn nog met deze commissarissen afgestemd. Maar er zijn natuurlijk verschillen in risicoperceptie en je hebt de zachte aspecten van de relatie. In december kwamen er  wat herbenoemingen aan, daardoor is deze discussie gestart. Ik heb als ceo een onafhankelijke positie ingenomen tussen onze aandeelhouder en de commissarissen.’

De Bouwinvest-commissarissen Kees Beuving en Roel Wijmenga zaten in december 2018 aan het einde van hun termijn.

Wie stapt op?

Wie stapt op?

Overbruggingsperiode

In goed overleg is afgesproken dat de commissarissen aanblijven tot een nieuwe raad is aangesteld. De commissarissen zullen zich, in deze overbruggingsperiode, richten op de voor de continuïteit noodzakelijke activiteiten. ‘De commissarissen hebben gezegd dat zij voor een nette afwikkeling zullen zorgen’, stelt Van Hal, die de komende planperiode nog volledig zal meemaken. Zijn pensionering staat pas over vijf jaar op de planning.

BPFbouw en Bouwinvest danken in de mededeling op de site de commissarissen voor hun jarenlange inzet voor de organisatie en streven ernaar om per 1 april 2019 de ontstane vacatures te hebben ingevuld.

Reageer op dit artikel