nieuws

‘Huurgroei verklaart verkoopwinst 5 Keizers’

Beleggingen

De winst van 70 miljoen euro van Marathon op kantoorgebouw de 5 Keizers in Amsterdam vloeit voort uit huurgroei.

‘Huurgroei verklaart verkoopwinst 5 Keizers’

Dat zegt Reinier Wegman. director Investments bij Savills in Nederland, gevraagd naar de achtergrond van de verkoopwinst. ‘Union Investment ziet aanzienlijke kansen op stijging van de huren van de 5 Keizers. De grote kantoorvloeren van het gebouw zijn in de Amsterdamse grachtengordel schaars.’

MCAP Global Finance (UK), de Europese dochter van het Amerikaanse Marathon Asset Management, kocht het 15.000 m2 grote kantoorgebouw aan de Keizersgracht 271-287 in 2016 voor 67.323.572 euro. De vermogensbeheerder investeerde enkele miljoenen euro’s in tuin en entree en verkocht het pand onlangs voor 142 miljoen euro aan Union Investment. Savills begeleidde Marathon bij de verkoop.

In de 5 Keizers is 4.772 m2 kantoorruimte beschikbaar door het faillissement van de grootste huurder Travelbird. Wegman ziet die leegstand eerder als voordeel dan als nadeel, want gebruikers betalen minder dan de huidige markthuur. ‘Huren voor de 5 Keizers lopen uiteen van 275 tot 385 euro. De markt voor zulke kantoorruimte tikt al de 450 euro per vierkante meter aan’, zegt Wegman.

Credit Suisse liet de 5 Keizers veranderen van een multifunctioneel gebouw in een kantoor met grote vloeren tot 2.500 m2. Bij de aankondiging van het project in 2011 gaf de vermogensbeheerder een huurprijs aan van 220 euro per vierkante meter na voltooiing van het project.

Reageer op dit artikel