nieuws

Xior verwerft groot studentencomplex in Maastricht

Beleggingen

Xior Student Housing heeft een akkoord gesloten over de verwerving van de Annadal-site in  Maastricht voor ruim 62 miljoen euro. 

Xior verwerft groot studentencomplex in Maastricht

Dat meldt de Belgische beursgenoteerde studentenhuisvester, die ook al enkele jaren flink actief is in Nederland.

De gebouwen op de voormalige ziekenhuissite werden geconverteerd naar 723 onzelfstandige studentenunits en ruimtes die worden verhuurd aan zorginstellingen en (para)medische professionals. Deze units worden via lange-termijn huurcontracten ter beschikking gesteld aan de Universiteit Maastricht en Stichting Studenten Huisvesting, die ze op hun beurt aan studenten verhuren.

Naast deze studentenunits, verspreid over diverse gebouwen, bevat de site verschillende zorg- en kantoorruimtes die worden verhuurd aan de Universiteit Maastricht en verschillende zorginstellingen en (para)medische professionals. De totale site is 6,6 ha groot en omvat tevens basketbal- en tennisvelden, ruime parkeervoorzieningen en een fietsenberging, alsook diverse groenzones. Bovendien biedt de site mogelijks nog verder ontwikkelingspotentieel.

De campus van de Universiteit Maastricht (met 16.000 studenten) ligt vlakbij en is vlot met de fiets bereikbaar, net zoals het centrum van deze snel groeiende studentenstad. De site ligt bovendien nabij twee andere panden van Xior in Maastricht (Carré gebouw en Bonnefanten college).

Deze verwerving zal plaatsvinden door overname van 100 procent  van de aandelen van de betrokken vastgoedvennootschap.

De waarde van het onderliggend vastgoed bedraagt 62,6 miljoen euro. Door deze acquisitie zal het aantal studentenunits in de portefeuille (inclusief projecten pipeline) toenemen met ruim 10 procent en zal de waarde
van de portefeuille tot boven 900 miljoen euro stijgen.

Xior realiseert deze aankoop  deels  door inbreng in natura van deze aandelen tegen uitgifte van nieuwe aandelen Xior. Hierdoor zal het eigen vermogen van Xior worden versterkt met circa 30 miljoen euro. In dat kader werd woensdag 5 december ook een private plaatsing aangekondigd, die inmiddels succesvol is afgehandeld.

Reageer op dit artikel