nieuws

Vier sterren Breeam-NL certificaat voor CMS-kantoor Zuidas

Beleggingen

Internationaal advocatenkantoor CMS heeft voor haar kantoor in de South Tower, onderdeel van het gebouw The New Atrium aan de Zuidas, het 4-sterren Breeam Excellent Nieuwbouw en Renovatie Oplevercertificaat verkregen.

Vier sterren Breeam-NL certificaat voor CMS-kantoor Zuidas

Het certificaat is een van de belangrijkste duurzaamheidskeurmerken voor gebouwen in Nederland.

Breeam staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Het is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Het certificaat wordt uitgegeven door de Dutch Green Building Council.

Tijdens de ontwerp- en bouwfase van het pand is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Het pand is vervaardigd uit duurzame bouwmaterialen, beschikt over zonnepanelen op het dak en de buitenzijde bestaat uit een ingenieuze klimaatgevel. Door deze gevel wordt in de zomer de warme lucht tussen de binnenste en buitenste ‘huid’ van het gebouw geventileerd. Dit zorgt ervoor dat de binnenruimte niet opwarmt. In de winter wordt de ventilatie afgesloten waardoor de stilstaande warme lucht het gebouw juist verwarmt. Daarnaast is het gebouw voorzien van een Warmte- en Koude Installatie (WKO) die zorgt voor zuinig thermisch comfort. Ook is er energiezuinige ledverlichting en zijn er diverse waterbesparingen zoals spaarstanden op de toiletten en watersloten op de waterinstallaties.

Reageer op dit artikel