nieuws

Neptune verwerft grond outlet centre project Sugar City

Beleggingen

Amsterdam The Style Outlets gaat deel uitmaken van het portfolio van Neptune, de  joint venture van Neinver en TH Real Estate.

Neptune verwerft grond outlet centre project Sugar City
The Style Outlets in Halfweg

De joint venture heeft het gebied op het Sugar City terrein in Halfweg definitief verworven van grondeigenaar Cobraspen voor het nieuwe outlet centre dat in ontwikkeling is. Het project zou volgens de oorspronkelijke raming van Neinver dit jaar zijn deuren al openen, maar liep grote vertraging op door juridische procedures en gesteggel over de parkeervoorzieningen. Volgens het huidige plan komen er 1.900 parkeerplaatsen.

Met 19.000 m2, goed ongeveer 115 winkels,  wordt Amsterdam The Style Outlets het eerste outlet centre in de Randstad. Het wordt onderdeel van het moderne post-industriële gebied dat algemeen bekend staat als Sugar City. Neptune doet geen mededelingen over het investeringsvolume.

De bouw van het outlet centre wordt uitgevoerd door de Nederlandse aannemer De Nijs-UBA, de opening wordt voorzien voor het najaar van 2020. Het high-end outlet centre, dat de veertiende bezitting is in het portfolio van Neptune, wordt een strategische bezitting voor dit leidende pan-Europese platform in de outlet sector, dat in 2014 werd gevormd. Het sterke portfolio van Neptune behelst nu dertien bezittingen (304.400 m2 bruto huuroppervlakte): vijf in Spanje, nog eens vijf in Polen, twee in Italië en één in Frankrijk.

Vanessa Gelado, Investment Director van Neinver:  ‘Neptune’s acquisitie van wat het eerste hoogwaardige outlet centre in de Randstad wordt, versterkt de solide en succesvolle groei van de joint venture. Amsterdam The Style Outlets wordt een zeer waardevolleoutlet bezitting in Europa, dankzij de excellente retail locatie, het grote verzorgingsgebied van inwoners en toeristen, de buitengewone architectuur en een aantrekkelijke mix van merken. Bijna 50 procentvan de beschikbare retailruimte is al gehuurd door internationale topmerken. ‘

Reageer op dit artikel