nieuws

Vergunning voor Amsterdam The Style Outlets

regios

Vergunning voor Amsterdam The Style Outlets

Internationaal projectontwikkelaar Neinver heeft van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude de omgevingsvergunning verkregen voor de bouw van Amsterdam The Style Outlets.

Het outletcentrum wordt gebouwd op het voormalige industrieterrein van Sugar City in Halfweg, vlakbij Amsterdam. Het eerste winkelcentrum van Neinver in Nederland krijgt een oppervlakte van 18.000 m2 en zal ongeveer 150 winkels herbergen. Ook is er 1.000 m2 oppervlakte bestemd voor recreatiezones en restaurants met terrassen, passages, tuinen en een kindvriendelijke zone. Daarnaast biedt het winkelcentrum parkeervoorzieningen voor 1.950 auto’s, waarvan 1.450 in het complex zelf en aanvullend nog 500 plaatsen op het Sugar City-terrein.

Sebastian Sommer, Business Development Director Europe van Neinver ‘ Wij geloven dat Amsterdam The Style Outlets de lokale economie een impuls zal geven en bij zal dragen aan de economische ontwikkeling in de omgeving. Dit komt vooral door de verwachte aantrekkingskracht van het outletcenter op dagjesmensen en buitenlandse bezoekers.’

Het ontwerp is van Soeters Van Eldonk architecten uit Amsterdam. Het concept is gebaseerd op de mooiste voorbeelden van architectuur van Nederlandse bodem en de industriële geschiedenis van de omgeving, waar in de oude fabrieken suiker werd geproduceerd..

Amsterdam The Style Outlets is een van de drie projecten die Neinver, dat wil uitgroeien tot Europees marktleider in de outletsector, momenteel in Europa ontwikkelt; de andere zijn Viladecans in Spanje en Werl in Duitsland. Met 565.100 m2 aan retailoppervlak, 2.000 winkellocaties en 1.200 nationale en internationale topmerken heeft Neinver al een sterke positie op de Europese retailmarkt.

Reageer op dit artikel