nieuws

Henk Reyersen van Buuren en Pieter van Herk starten Connect Invest

Beleggingen

Henk Reyersen van Buuren en Pieter van Herk zijn in maart 2018 gestart met Connect Invest.

Henk Reyersen van Buuren en Pieter van Herk starten Connect Invest

Connect Invest is gespecialiseerd in het selecteren van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers, met name op het gebied van zorg en wonen. Beide oprichters hebben jarenlange ervaring met vastgoed(beleggingen). Connect Invest houdt kantoor in Breukelen.

Henk Reyersen van Buuren (78) verkocht in 2012 zijn plaatsingskantoor Reyersen van Buuren. Een van de voorwaarden destijds was dat hij vijf jaar niet actief zou zijn in de markt. ‘Die termijn is verstreken’, zegt zakenpartner Van Herk (49).

‘Ik vind het nog steeds enorm leuk om met vastgoed en met mensen om te gaan en die met elkaar te verbinden. Zorgvastgoed spreekt mij erg aan en ik zie veel kansen voor particuliere beleggers in deze groeimarkt. Het is leuk om de ervaring die ik heb, te combineren met de huidige communicatiemiddelen’, aldus Reyersen van Buuren.

Het eerste fonds waarbij Connect Invest betrokken wordt, is het S5 Vitae Fonds van Sectie5 Investments N.V. Dit fonds is het eerste en op dit moment enige groeifonds in Nederlands zorgvastgoed voor particuliere beleggers.Het beoogde fondsvolume bedraagt 200 miljoen euro. De portefeuille omvat momenteel twee zorgcomplexen, een in Gorinchem en een in Zwolle, ter waarde van 14 miljoen euro. In maart heeft een eerste emissie plaatsgevonden waarbij zes miljoen euro is opgehaald, en acht miljoen is gefinancierd.  In september vindt een tweede emissie plaats.

De markt van zorgvastgoed is een groeimarkt en de activiteiten binnen die markt sluiten aan op de belevingswereld en de maatschappelijke betrokkenheid van beide oprichters.

Later in het jaar voegt Connect Invest woningfondsen aan haar portfolio toe. Het gaat hierbij om huurwoningen uit het middensegment, die voldoen aan de duurzaamheidscriteria van Connect Invest.

Reageer op dit artikel