Bouwinvest neemt 350 woningen Hembrug af

Bouwinvest neemt 350 woningen Hembrug af
Hembrugterrein Zaandam

Bouwinvest koopt 350 vrijesectorhuurwoningen op het nog te herontwikkelen Hembrugterrein in Zaandam. Dat is de belegger overeengekomen met eigenaren ABC Planontwikkeling en Life.

De overeenkomst werd op vastgoedbeurs Provada beklonken. Eerder meldde Vastgoedmarkt al dat ABC het Belgische Life heeft aangetrokken als joint venture-partner. Life heeft een 50-procentsbelang in de grond en gebouwen en de ontwikkeling genomen. Life-bv Life Makes Sens is de ontwikkelpartner van ABC Planontwikkeling. De bv is een samenwerking tussen Life en het Haagse Sens Real Estate. In totaal komen er 1.000 woningen en commerciële voorzieningen.

Het exacte vastgoedprogramma moet nog worden bepaald. Allard van Spaandonk, cio Dutch Investments bij Bouwinvest, is blij met de acquisitie van een deel van de geplande woningen. ‘Het Hembrugterrein heeft met al zijn groen, monumentale gebouwen en een bijzondere ligging aan het Noordzeekanaal de mogelijkheden in zich heeft een voor Nederland uniek woongebied te worden. Een plek waar ook Amsterdammers straks graag willen wonen.’ De partners denken het woongebied over vijf jaar te hebben gerealiseerd.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.